De ce consumam droguri?

Consumul de droguri poate fi sinonim cu adicția de fericire, cu un mod de viață plină de nemulțumire, cu necunoașterea propriilor valori, cu dorința de a deveni un superstar după modelul celor pe care le vedem pe micile ecrane. Dar trebuie să conștientizăm că aceste superstaruri care ne dorim să fim sau pe care vrem să le egalăm nu sunt doar pozitive ci sunt și negative, au ambele aspecte și este o tehnică cum putem să vedem că suntem acei oameni și că tot ce are acea persoană este și la mine iar când vom realiza acest fapt în alt context ne vom desfășura existența.

Dar dacă nu vedem acest lucru, dacă în viața noastră de zi cu zi avem parte doar de dezamăgiri, dacă nu reușim să realizăm nimic din ceea ce ne propunem ajungem să avem nevoie de ceva care să ne scoată din starea de plafonare și de nemulțumire și atunci recurgem la consumul de droguri.

Adicția de droguri apare însă și din dorința de a ne integra într-un anturaj pentru că dacă luăm droguri ne considerăm cool, în rând cu lumea.

Pe moment, când consumăm droguri, ne simțim bine însă să nu uităm că vine a doua zi când problemele și neajunsurile noastre ne reapar în minte și pentru a le uite începem să ne înecăm amarul din nou în aceleași droguri.

Cât despre cei care consumă droguri, nu sunt întodeauna tineri care au o durere. Unii au foarte mulți bani și nu mai știu ce să facă cu ei și atunci pentru a fi cool, cred ei, consumă droguri. Alții le iau pentru că vor să intre într-un anumit anturaj.

De exemplu o domnișoară a spus că a luat droguri pentru că a vrut să scape de responsabilitatea de a fi mare.

Ttrebuia sp se uite la viața ei cum să o ordoneze, dar problemele ei erau așa de încâlcite că prefera să recurgă la băutură și droguri ca să devină liniștită.

Dacă descoperim motivul, de exemplu frica de ziua de mâine că nu o să reușim ceea ce ne imaginăm și dacă decompensăm această frică nu vom mai apela la droguri pentru că nu mai avem motive sp ne fie frică.

În unele cazuri se întâmplă că acei copii care au totul oferit pe tavă de la părinți să ajungă să consume droguri. Ei bine pentru acești copii care nu au confruntări și necazuri, părinții ar trebui sp le creeze unele confruntări. Și acestea trebuie să existe din frageda copilările pentru ca acel copil să fie conștient cp in viață există și bine și rău, iar că soluția fericirii este să găsești echilibrul necesar între cele două.