De ce ne imbolnavim de inima?

n România cei mai mulţi oameni sunt cardiaci, se îmbonăvesc de inimă. Asta se întâmplă pentru că ne închidem inima şi numai comunicăm iar atunci se creează o barieră şi o densitate. Unii dintre noi avem un blocaj pe o arteră şi ne întrebăm ce anume a creat acel blocaj? Este o durere profundă care la un moment dat a trebuit să-i spunem stop.
Aime Cristie, specialistul în conştiinţa umnasă ne dă un exemplu: „Am cunoscut un om cu vreo 17 operaţii pe inimă şi fiecare tăietură a însemnat o tăietură profundă în viaţa lui pe care nu a putut să şi-o ierte şi să o gestioneze, mai ales că acel om a fost chiar el într-o poziţie în care „tăia” şi „tranşa” pe alţii, în sensul că era un om dur, autoritat, nemilos. Căderea în păcat este boala şi suferinţa umană. Atunci când a realizat că a tăiat în alţii fără resentimente a ajuns să se taie pe el pentru că acea masă s-a întors roată şi a avut parte de conştientizarea acelor momente.”
Acele momente de conştientizare au fost atât de profunde pentru că ori de câte ori se identifica cu cantitatea, cu situaţia, avea o operaţie care să scoată afară durerea tăierii care compensa durerea emoţiei. Când ai o emoţie puternică ai nevoie de o mai mare durere decât pe cea provocată de emoţie ca să poţi decompensa emoţia iniţială. Când se identifica cu acele momente dureroase inima i se oprea iar durerea de la operaţie făcea să ia observaţia de la durerea faptei iniţiale.