Interviu: A’ime Cristie despre evenimentele Hearts of Hearts

Aime Cristie, specialistul în conştiinţa umană a acordat un interviu la televiziunea Arad despre modul în care se derulează un eveniment marca Hearts of Hears. Aime Cristie a venit la interviu chiar în pauza cursului Master Your Life, de la Arad, la scurt timp după ce revenise din Africa de Sud.

Cristie, tocmai te-ai întors din Africa, ai organizat deja un curs la Arad şi iată că ţi-ai răpit din timp să vii şi la noi. Nu este obositor acest program?

Iubesc ceea ce fac și nu pot să imi imaginez un week-end în care să nu mă întâlnesc cu familia mea Hearts of Hearts. În fiecare sfârșit de săptămâna sunt plecată în alt oraș pentru a mă întâlni cu oamenii şi iată uneori chiar şi pe alt continent.

Ce ne poţi spune despre cursul de astăzi, despre Master your Life?

Cursul de azi se adresează tuturor oamenilor pentru că nu este unul care nu ar putea să beneficieye de el sau să nu se regăsească în acest curs denumit „Master your life” adică „Fii stăpânul vieții tale și fii una cu destinul tău”.

Mulți dintre noi ne dorim să avem acea realitate pentru că avem una trăită și una pe care dorim să o trăim. Acest curs îi ajută pe oameni să dizolve spațiul și timpul din mintea lor, din percepţia de ceea ce nu au şi unde ar trebui să fie în loc de unde sunt. Nu vom merge altundeva dacă nu recunoaștem întâi că suntem aici și acum și ceea ce vom avea vreodată este și aici doar că într-o altă formă.

Noi tindem spre ceva şi ne spunem că va fi iin viitor dar culmea este că tot ceea ce vom primi noi avem acum dar este în altă formă doar că o ignorăm. Şi ştiţi cum se spune, nemulţumitului i se ia darul. Momentul actual este fără putere pentru că suntem mai mult în afara noastră în spațiu și timp crezând că la un moment dat vom trăi  acel vis pe care îl avem și ne ignorăm că de fapt unicul mioment pe care îl avem este aici și acum. De aceea cursul de azi este pentru a inspira oamenii de ai face să realizeze că tot ce își doresc au aici însă trebuie să afle care sunt obstacolele, care se manifestă în gândurile lor, în percepția noastră, în tiparele de gândire care ne face să blocăm și să conștientizăm abundența și prosperitatea în care trăim

Este acest curs recomandat oamenilor care au o anumită vârstă?

„Master your life” este adresat oamenilor de orice vârstă dar cu precădere vin oameniii în jur de 40 de ani poate pentru că atunci apare criza vărstei mijlocie pentru că atunci avem cele mai multe semne de intrebare. Iar când acestea devin asa de multe încât vrem nu vrem avem nevoie să găsim răspunsurile pentru ele.

Cum se desfăşoară „Master your life”?

Începe la ora opt diminața și se termină la unu – două noaptea. Mâine avem altul și duminică altul. Avem o limită de timp pentru că este greu la început până ajung să conştientizeze anumite lucruri despre ei apoi zic arată-mi următorul pas. Ceea ce este extraordinar este că ei de la sine se inspiră unul pe celălalt fără să mai spun eu că nu au terminat ceva.

Eşti un profesor exigent?

Cu mine se învață pentru că sunt perseverentă şi cer să punem termene la tot ceea ce facem. Pentru că dacă nu ne punem un termen la rezultat  nici nu îl vom avea. Când le spun să pună un timp limită de fapt ei beneficiază de asta pentru că astfel primesc rezultatul concret. Şi nu-i aşa? Toți avem o bucurie când primim rezultatul concret. Apoi vedem ce doresc şi care este planul de acțiune pentru a-şi transforma viața.  Ne identificăm unul cu celălalt pentru că problemele unuia le are și celălalt și atunci zicem „eu am crezut că am cea mai mare problemă.”

Îşi iau participanţii notiţe?

La cursurile mele aș prefera să nu se ia notițe pentru că omul înțelege foarte multe doar ascultând și la curs se lucrează în echilibrarea minții și a observațiilor în sensul că nu există observație pozitivă fără negativă și până mintea nu reconciliază cauza și efectul nicio o terapie nu va fi completă, aşa cum a spus  John Demartini. Şi când realizăm acestea, atunci omul va putea să transcendă cauza iniţială unde a fost problema și atunci depăşeşte acea plafonare care până acum nu i-a dat posibilitatea să vadă potențialitatea și abundența care le-a trăit până acuma și își dă seama că acel vis numai este o speranță ci este încet și sigur o realitate.

Două dintre cursantele care au participat la cursul Master Your Life au dorit să ne împărtășească experiența pe care au trăit-o. Mihaela ne explică:  Ăn acest curs Cristie provoacă oamenii la autocunoaştere la a-şi pune corect întrebări şi îi sprijină în a găsi răspunsuri la problemele cu care se confruntă. Pot spune că am intrat într-un proces care îmi dă convingerea că viaţa mea se îmbunătăţeşte, se schimbă, se reconfigurează. Găsesc mult mai uşor răspunsuri, înteleg mult mai bine lucrurile şi întâmplările prin care trec și ştiu că pot să îmi fac viaţa mai bună şi mai frumoasă şi pot să îmi găsesc vocaţia şi să mă pot dezvolta împlinit. Vreau să mai găsesc răspunsuri la unele probleme din viaţa personală la cum pot schimba sistemul în care trăiesc

O altă participantă, Clara ne-a spus și ea ce înseamnă Master your Life pentru ea:  Prinb acest curs am ajuns la o eliberare și o redobândire a sinelui adică ne dă posibilitatea să ne recunoaștem pe noi să știm cine suntem cu adevărat. Am învățat să nu îmi fie frică de confruntarea cu mine pentru că aceasta aduce o mult mai mare deschidere și eliberare și totodată deschide porți în fața vieții.

Cristie cele două femei ne-au împărtășit simțămintele lor vizavi de acest curs. Cum vezi ceea ce au spus el?

Acele două doamne, au amandouă dorinţa si capacitatea să facă o diferenţă nu doar pentru ele ci şi pentru alţii. Cursanţii mei realizează că nu există un singur om care a creat o situaţie. Avem în România oameni care dau vina unul pe celălalt şi ele deja ştiu că tot ceea ce vrem să transformăm în conducere şi în sisteme provine de la noi.  Pentru că acestea sunt rezultatul reprimărilor maselor de oameni. Dacă avem 20 de milioane de oameni care gândesc că ei sunt corecţi responsabili, că ei au dreptate undeva partea negativă va fi cumulată şi pe aceasta o vedem în oamenii care ne reprezintă ca şi conducători. Tot ce noi reprimăm cineva exprimă şi când realizăm că nu există tu esti de vină pentru problema şi murdăria mea atunci situația se va schimba. Conştientizând unde când şi cum sunt la fel cu oamenii care vreau să îi schimb realizez că sunt un om inspirat şi undeva acei oameni m-au servit. Şi atunci toate schimbările pe care dorim să le facem provin de la noi, din a vedea că tot ce este la el este şi la mine doar că eu fac în altă formă.  Sunt cele mai mari companii globale care structurează lumea economică care au aplicat aceste strategii mii de oameni cu care am lucrat şi este nemaipomenti să vezi cum din intuneric se face lumină dar nu se face lumină îndepărtând intunericul. Nu ne trezim dimineaţa ca să fim mai puţin de cât suntem ci ne trezim ca să strălucim. Toţi suntem oameni, suntem copiii ai lui dumnezeu.  Și atunci acţiunile pe care le fac numai sunt despre noi este despre serviciul pe care îl facem. Prin eliberarea noastră de atâtea frici dăm permisiunea şi altor oameni să strălucească să fie inspiraţi.

Sunt oamenii care vin din afara orașului pentru că văd valoarea ca să își transforme viețile și mintea. Sunt și oameni care vin odată și renunță sau care pleacă chiar în timpul cursului?

Am foarte rare cazuri în care oamenii nu pot gestiona confruntarea pe care o au cu ei. Depinde de structura fiecărui curs. Am avut și până la 100 de oameni într-o sală.  La fiecare curs se adresează foarte multe întrebări, peste o sută în fiecare aspect al vieții de la social, familial, vocațional, până la cel financiar. Waren Buffet a spus că dacă nu știi să îți menajezi emoțiile nu știi să îți menajezi banii ceea ce înseamnă că emoțiile sunt esențiale și nu poți adresa partea finaciară fără cea emotivă

Ce aflăm la un curs marca Hearts of Hearts?

Aflăm la curs ce anume îți crează emoțiile, ce sunt emoțiile atunci mă duc la familie, la copilărie, la definirea încărcăturilor din copilărie apoi trec prin familia ta apropiată, copilul, mama, tata și atunci mă trezersc că avem boli pe care le adresesz cu medicamente dar eu mă uit dacă nu există o decompensare a unui organ a unei funcții, aflăm că este o minte sănătoasă în corp sănătos și aș vrea să știu originea gândului care mi-a declanșat această boală. Ne uităm ce este boala adică o grămadă de stres, inadaptibilitatea la stres, cum funcționează mintea cu creierul, cum se încadrează și atunci vor să știe și asta și atunci știu că nu există deficit de atenție undeva există un surplus de atenție și dacă vrei să vorbești cu cineva și îi spui că ai deficit acel om numai vrea să vorbească cu tine.

Niciun copil nu are deficit de atenție doar că trebuie descoperit unde are surplus de atenție. Poți să înveți orice copil o materie dar trebuie să știi unde are valoare. La sexualitate și intimitate cele mai frustrate doamne sunt femei de afaceri de valoare dar viața personală este pe niciunde. Atunci ne uităm unde este problema unde suferă. Vedem că unii oameni numai doresc să facă ce le place pentru că s-au plafonat.  Dacă eu prezint un material țin cont de fiecare și iau în calcul necesitățile fiecăruia dar per ansamblu toate valorile sunt compensate în aceste cursuri pe care le fac.

Se spune că pentru cei ce vor niciun cuvânt nu trebuie iar pentru cei ce nu vor niciun cuvânt nu va fi destul. Dacă ții cont de cei care nu vor îi pierzi pe cei care au neboie de tine.

Nu le este greu oamenilor să vorbească în public despre problemele lor?

Când eu mă regăsesc în fiecare dintre cei prezenți numai este el și eu ci suntem una suntem în același spațiu cu persoana respectivă și pentru că conștiința onorează conștiința acel om nu îndrăăznește să te confrunte pentru că știe că nu are cum să te confrunte. Iubesc ce fac și îmi place să stau în fața oamenilor și să fiu autentică. Dacă eu sunt închisă nu pot să îi cer să meargă la cea mai dureroasă problemă și să vorbească deschis despre ea. Atunci deschiderea mea cu părțile frumoase și urâte îmi dă permisivitatea ca să te pot îmbrățișa pe tine și pe ceilalți oameni așa cum sunt și nu cum trebuie să fie.

Ce îți dorești în perioada următoare?

Cât mai multe transformări pentru fiecare om care participă.  Pentru orice om, indiferent de țară. Abia aștept ca în fiecare weekend să mă întâlnesc cu cursanții mei. Nu am nevoie de vacanță. Nu merg să stau nici în spa nici pe plajă pentru că nu am o valoare pentru asta. Nu le văd ca o prioritate în viață. Prioritatea mea este schimbarea mentalului oamenilor și tocmai de asta iubesc ceea ce fac.