Invidia și gelozia

Invidia și gelozia apar tocmai pentru că noi nu observăm că ceea ce au alţii avem şi noi dar sub o altă formă. Oamenii înzestraţi sunt acei oameni care au vrut să facă ceva nu doar pentru ei ci şi pentru ceilalţi. Atunci când vrei să faci şi pentru alţii înzestrarea ta creşte. Ce au aceşti oameni?

Niciun om la care ne uităm în sus care e pe un piedestal nu a ajuns acolo neglijând valoarea şi menirea lui. Din contră, a făcut tot mai mult din ceea ce l-a inspirat.

Se spune că invidia este ignoranţă iar imitarea sinucidere.

Nimeni nu se trezeşte dimineaţa să fie mai puţin nici mai prost, mai incult sau ca să aplicăm nişte lucruri care nu ne folosesc – ne trezim pentru partea cealaltă dar cu aceeaşi conştiinţă nu avem cum să ajungem la acele rezultate. Confruntarea cu tine este cea mai grea pentru că aşa iţi redobândeşti încrederea şi demnitatea din tine. A te face minimalistic nu eşti nimănui de folos ci adevărata valoare este să străluceşti şi dacă strălucim nu vom mai juca roluri care nu ni se potrivesc doar pentru a fi în rând cu lumea pentru că încercând să fim ca ceilalți nu vom mai fi în rând cu noi înșine.