Oare visăm fără ca să definim ce anume vrem şi să obţinem acele rezultate? Oare dacă nu punem nici o intenţie se va întâmpla asta?

Sunt nişte etape de ce oamenii nu îşi ating scopurile?

Nu este o singură cauză ci sunt mai multe. Iniţial trebuie să ai o intenţie. Şi mulţi dintre noi dacă am încercat de 10, de 20, de 30 de ori să obţinem un lucru să ne cumpărăm o maşină, o casă, dar nu am ajuns la acest rezultat spunem că pentru ce să mai vrem că numai are niciun sens. Ca primă acţiune este important să definim că vrem ceva şi ceea ce vrem şi să realizăm că doar dorind sau visând nu o să avem. Dacă doar visez să am un cont în bancă plin, să am o casă, să călătoresc dar dorm până la 10-11 dimineaţa sau fac ceea ce îmi place sau lucrez undeva unde să am doar o mie de lei pe lună nu vom ajunge să obținem ceea ce ne dorim.

De exemplu a fost un om care spunea că ştie că va avea un milion de euro în bancă la sfârşitul anului. Bine dar care sunt resursele pe care le ai? Acesta a spus că are doar o mie de lei pe lună şi că acum are bani doar ca să supravieţuiască şi nicidecum să economisească, să pună bani deoparte. Întrebat care este observaţia sa actuală vizavi de potenţialul său, omul a spus că  “să supravieţuiesc”, iar la întrebarea, care este serviciul pe care îl va face ca să ajungă la un milion de euro  a spus doar că este constructor. Dar acel om nu avea firma lui ci muncea pentru altcineva. Pentru a face aceşti bani îţi trebuie timp, îţi trebuie o strategie clară. Punând niște structuri cap la cap, concluzia a fost că necesitatea acelor bani venea din trecut, din disperarea lui de câte ori şi-a dorit ceva şi nu a putut obţine.

Dacă acesta vrea să aibă un milion într-un an este un plan nerealistic. Dar odată ce omul a realizat că sărăcia lui a avut un scop şi că este un om harnic, odată ce defineşte că acest lucru este posibil dar nu într-un an ci în zece ani de zile, mai ales că omul iubea ce făcea. A stabilit să îşi facă o echipă cu care să lucreze după orele de la serviciu. După ce acea echipă urma să obţină profit să renunţe la locul de muncă pentru că până când nu ai un alt venit stabil nu te poţi lăsa de locul de muncă iniţial. În zece ani acest lucru este posibil dacă ai un scop și o valoare dacă ai o firmă de construcţii şi îţi doreşti abundenţă, o casă, o familie, să dai locuri de muncă altor oameni.

Dacă suntem angajaţi pe un post trebuie să facem altora serviciul pe care ne aşteptăm ca alţii să ni-l facă nouă – dacă abia aştepţi să faci lucrul pe care îl ai, îl iubeşti atunci există o cu totul şi cu totul altă prezenţă.