Partea pozitivă nu există fără partea negativă

 

Ne dorim de multe ori să vedem numai partea bună a lucrurilor şi să trecem cu vederea că la tot ce este bun există şi ceva rău. Atunci când uităm de rău şi anume de partea negativă, deşi ne simţim bine o perioadă de timp până la urmă partea negativă va reveni în atenţia noastră cu o putere mult mai mare decât ne putem imagina.

Un exemplu în acest sens este povestea unei doamne simpatice care nu şi-a putut da seama de ce a fost aşa de profund trădată de partenerul de viaţă, precum şi de toţi prietenii ei.

Problema nu a fost doar partenerul ei ci toţi prietenii. Întrebată  cum a ajuns la această evaluare atât de profundă că toată lumea a trădat-o femeia a zis: simplu că dacă erau prieteni îmi spuneau că acest om mă trădează şi mă înşeală.  Atunci femeia a fost pusă în situaţia de a privi în urmă să vadă cum s-a comportat în momentul în care a fost într-o elaţie cu acest bărbat: dacă prietenii ei au venit să o atenţioneze vizavi de el. La început a spus că nu a fost niciunul care să facă acest lucru. După ce s-a mai gândit puţin şi-a dat seama că iniţial au fost părinţii care i-au atras atenţia. Apoi a fost o prietenă care a venit şi i-a spus anumite detalii care ei nu i-au plăcut. Cu acea prietenă femeia s-a certat şi a scos-o din viaţa ei pentru că nu vroia să creadă că ceea ce îi spunea despre bărbatul iubit era adevărat.  Acum poate vă întrebaţi cum putem să mergem în aşa măsură cu observaţia noastră  încât să nu realizăm şi să blocăm că am avut aceşti mesageri care ne-au tras de mânecă? Simplu pentru că acest bărbat era la nivelul de trei metri, era la suprafaţa plafonului, era pe un piedestal şi numai exista nimeni în jur. Însă când partea cealaltă s-a ridicat femeia a realizat că au fost oameni care au încercat să îi deschidă ochii dar pe care i-a ignorat pentru că încercau să îi spună partea negativă.

Este dificil când te afli în acele posturi unde simţi că ai eliminat sistemul de responsabilitate negativ pentru că noi avem un sistem care ne dă informaţia în negativ şi unul în pozitiv. Pe cel negativ l-am eliminat şi l-am lăsat pe cel pozitiv adică iubirea, dar culmea este că şi acea iubire are o parte negativă.

Ignoranţa noastră ne determină să mergem la aşa extreme şi să nu vedem că orice situaţie are două părţi şi luăm un monopol de putere pe o parte care va ajunge să fie o adevărată tragedie pentru noi. Si acei oameni  care numai vor să trăiască şi îşi pierd viaţa mulţi dintre ei din cauza acestor fantezii care sunt compensate cu coşmaruri în egală măsură.